Monday, 4 June 2012

lelaki anak mak, perempuan anak ayah..WELL

Adik lelaki sulung saya telah selamat di buang ke Dungun 2 Jun yang lalu. Ni kali ketiga hantar dia ni pergi belajar, but stiiiiiill my MUMMY kalut lebey. Oishhh sakit hati ni. Dulu saya anak pertama yang pertama kali nak p duk jauh-jauh dari dia, dia RELAAAX je. Ayah I yang mata merah tau! Okeh. Jeles sebenarnya. =P

Adik saya ni dia nak g belajar dia relax je. Mak yang bising-bising suruh beli itu beli ini, buat check-up, sign itu sign ini (agaknya kalau mak boleh drive dia dah g beli buat semua sendiri). Sampai packing pun mak r yang kalut. Tapi last-last cadar tertinggal jugak. Wakaka

Owhh budak lelaki. Memang tak mampu urus diri ke?? Tu lah mak-mak kalut cam pe kan kan kan? Well, I dah bagi duit, g beli sendiri! Err..macam betoi marah pula. Tak ah. Tapi dengki nape time saya dulu mak tak kalut camni? 

1. Siap bekalkan sabun SUSU KAMBING suh cuci muka? Well I dulu sampai kena minta kot. 
2. Bekalkan sabun buku yang wangi tu tuk CUCI BAJU? Err..takut anak TERUNA dia mengelupas tangan??
3. Senang cakap toiletries sume mak siap sampai gayung je adik I sentap, "mak, mak ingat abang nak p sekolah pondok ke??" HAHA
4. Mak kalut cari stok air mineral tuk dia sebelum blah dari UiTM tu.
5. Mak kalut nak bekalkan nasi kat anak dia tu. Perghhh gila mahal makan kat ctu. Nasi kosong + 2 ayam goreng + kuah sambal ayam = RM9.50!!! Grrr
6. Mak berusaha gak nak ajak kami p beli cadar. Tapi tak larat nak layan ah. Dah ler PANAS, JAMMED gik! Ohoii
7. Mak asik TEPON dia! Ni point paling dengki neh! =P

Owhh teringat pula kecik-kecik dulu selalu merungut (errr..) "mak ayah ni asyik suruh akak je, adik tu kan ada, suruh la dia!" (not a gud example ye hoke dear). Then, my mum jawap pe u noe?? "Mak ayah asik minta tolong kakak sebab percayakan kakak". =,=

Ni ah budak terbuang tuh. Wehehehe..actuli, dia tak NANES. ;)

No comments:

Post a Comment